Bravčové mäso s paprikovou pastou
Bravčové mäso s paprikovou pastou je recept, ktorý vymyslela moja mama. Určite vyskúšajte, lebo takú lahodnú chuť bravčoviny by ste nečakali.
Recept: Bravčové mäso s paprikovou pastou
Suroviny
- 75 dkg bravčové karé alebo stehno
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Papriková pasta Červené zlato
- Hladká múka
- Olej
- 1 väčšia cibuľa
- Rasca celá
- Vegeta
- 1 paradajka menšia
- 1 zelená paprika
Postup
- Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, posolíme, z jednej strany pokroreníme a na druhú natrieme paprikovú pastu.
- Jemne pomúčime hladkou múkou. Múkou poprášime málo, aby omáčka nebola mazľavá.
- Opečieme na oleji z oboch strán. Výpek si necháme.
- Do tlakového hrnca dáme olej, pokrájanú cibuľu a opečieme ju do sklovita.
- Pridáme opečené mäso a posypeme trochu celou rascou, chvíľu popražíme a podlejeme vodou. Pridáme vycedený výpek a jemne posypeme vegetou. Navrch položíme štvrťky papriky a paradajky a dusíme.
- Dusíme kým nie je mäso mäkké. Kontrolujeme a podľa potreby jemne podlievame.
- Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.
Počet porcií: 8