Kuracia pečeň s ovocím
Kuracia pečeň sa dá upraviť na veľa spôsobov, a my sme v tomto recepte vyskúšali, ako chutí s jablkami. Okrem jabĺk môžete oprobovať aj hrušky, ananás, hrozienka, mandle a na niečo iné ešte určite prídete.
Recept: Kuracia pečeň s ovocím
Suroviny
- 1 cibuľa
- Plátok prerastenej slaniny
- Olej
- 600 g kuracej pečene
- 2 stredne veľké jablká
- 125 ml bieleho vína
- 1 bobkový list
- Soľ
Postup
- Cibuľu priečne rozkrojíme a nakrájame na polkolieska alebo štvrťkolieska. Slaninu nakrájame na kocky. Dáme do panvice cibuľu aj slaninu na olej a popražíme do sklovita.
- Pridáme pečeň nakrájanú na kocky a pražíme, kým nezhnedne.
- Jablká očistíme od šupky, vyberieme jaderníky a nakrájame na kocky. Pridáme k pečeni, zamiešame a dusíme, kým jablká nezmäknú.
- Potom pridáme biele víno a vložíme bobkový list.
- Keď sa víno odparí, tak ešte chvíľu opekáme, ale dáme pozor, aby sa pečienky nepripálili.
- Keď sú kuracie pečene hotové, tak odstavíme a osolíme.
Počet porcií: 6