Recept: Lečo

Domáce lečo Lečo

Suroviny

  • 0,5 kg papriky
  • 300 g paradajok, dobre dozretých
  • 1 väčšia cibuľa
  • Soľ
  • 1 vajce
  • Olej alebo bravčová masť


Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky. Na panvici speníme na oleji alebo na masti.
  2. Papriku nakrájame na rezance. Pridáme k cibuli a 5 minút podusíme.
  3. Paradajky (na lečo sú vhodnejšie mäkké, ale nie prezreté) nakrájame na kúsky. Pridáme do panvice a dusíme spolu s paprikou, kým paprika nezmäkne a voda z paradajok sa neodparí. Ak by bolo ale treba, tak jemne podlejeme vodou.
  4. Nakoniec pridáme 1 vajce, osolíme a miešame až kým nie je lečo hotové.
  5. Necháme dôjsť prikryté, kým nevychladne.
  6. Podávame s pečivom alebo zemiakmi. Vhodné sú kyslá prílohy.

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/leco.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/leco-180x180.jpgKucharkaJedlá bez mäsaRecept: Lečo Suroviny 0,5 kg papriky 300 g paradajok, dobre dozretých 1 väčšia cibuľa Soľ 1 vajce Olej alebo bravčová masť Postup Cibuľu nakrájame na kocky. Na panvici speníme na oleji alebo na masti. Papriku nakrájame na rezance. Pridáme k cibuli a 5 minút podusíme. Paradajky (na lečo sú vhodnejšie...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!