Maďarský guláš pripravujeme zásadne z hovädzieho mäsa, najlepšie je hovädzie predné, ale môže byť aj iná časť. Keďže hovädzina je náročná na čas prípravy pokiaľ zmäkne, tak odporúčam na prípravu maďarského gulášu použiť tlakový hrniec. Určite tým nič nepokazíte, len si dajte pozor, aby bolo mäso vždy podliate. V tomto recepte používam obyčajnú papriku, ale môžete dať aj feferónku, tak ako sa to pripravuje originál v Maďarsku. Ja osobne nemám rada veľmi pálivý, tak dávam obyčajnú papriku namiesto feferónky. Poznáte to, dáte si prvý hlt a začne vám stekať pot po zátylku 🙂
Maďarský guláš môžete zahustiť zápražkou, tak ako je to v našom recepte, ale na výber sú ešte dva spôsoby. Buď iba rozmiešate múku v studenej vode, pridáte do gulášu a necháte pár minút prevrieť. Alebo dáte dvojnásobné množstvo cibule a tá maďarský guláš zahustí.

Recept na Maďarský guláš

Maďarský guláš

Suroviny

  • 500 – 600 g hovädzieho mäsa
  • 3 cibule
  • Olej alebo bravčová masť
  • 2 ČL Mletá červená paprika
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 paradajka
  • 1/2 papriky
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • Hladká múka


Postup

  1. Mäso dôkladne opláchneme, ak treba poobrezujeme blanky. Nakrájame ho na kocky.
  2. Do vhodného hrnca (môže byť aj tlakový) dáme olej alebo masť, rozohrejeme a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Cibuľu opražíme do sklovita.
  3. Nakrájané mäso pridáme k cibuli a dusíme. Keď pustí šťavu, tak osolíme, poprášime korením, pridáme mletú červenú papriku, paradajku pokrájanú na polmesiačiky alebo kocky a polku čerstvej papriky. Pridáme aj paradajkový pretlak. Dusíme a podlievame.
  4. Keď je mäso makké, tak spravíme na oleji alebo masti zápražku. Pridáme do nej vodu, dobre premiešame a pridáme do guláša.
  5. Ešte necháme 10 minút vrieť a odstavíme.
  6. Necháme chvíľu chladnúť, ak treba dosolíme a dokoreníme.
  7. Podávame s knedľou, ale môžu byť aj zemiaky alebo halušky.

Počet porcií: 6


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/madarsky-gulas.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/madarsky-gulas-180x180.jpgKucharkaJedlá z mäsaMaďarský guláš pripravujeme zásadne z hovädzieho mäsa, najlepšie je hovädzie predné, ale môže byť aj iná časť. Keďže hovädzina je náročná na čas prípravy pokiaľ zmäkne, tak odporúčam na prípravu maďarského gulášu použiť tlakový hrniec. Určite tým nič nepokazíte, len si dajte pozor, aby bolo mäso vždy podliate. V...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!