Mäso zapečené v tekvici
Hodnotenie receptu

Recept: Mäso zapečené v tekvici

Zapečené mäso v tekvici

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • Olej
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • Soľ
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • Mleté čierne korenie – na špic noža
  • Tekvica
  • 1 PL sušených húb až kým nebude m
  • Vegeta
  • Olivový olej
  • Tvrdý syr




Postup

  1. Sušené huby namočíme na 15 minút.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a popražíme. Huby nakrájame na drobno a podusíme chvíľu s cibuľou.
  3. Pridáme pretlačený cesnak, mletú červenú papriku. Potom mäso a mleté čierne korenie.
  4. Dusíme, až kým nie je mäso mäkké.
  5. Tekvicu prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vnútro vydlabeme.
  6. Vnútrajšok potrieme olivovým olejom, posolíme a povegetíme.
  7. Vložíme do vnútra tekvice zmes poduseného mäsa s hubami.
  8. Pečieme prikryté vo vyhriatej rúre 30 – 40 minút cca 200°C.
  9. Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom, ktorý sa pekne zapečie.
  10. Podávame s ryžou alebo zemiakmi, či už obyčajnými alebo zapečenými.

Počet porcií: 8

[rate]

Komentáre

komentárov