Šošovica s pretlakom je jednoduché, ale pritom výborné jedlo, ktoré pripravíte fakt za chvíľu.

Recept: Šošovica s pretlakom

Šošovica s pretlakom

Suroviny

  • 250 g šošovice
  • 1 bobkový list
  • 1 zrnko nového korenia
  • 5 zrniek čierneho korenia
  • 1 PET krabica paradajkového pretlaku – 500 g
  • Soľ
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL kari korenia

Postup

  1. Šošovicu premyjeme, a ak je potrebné, tak popreberáme.
  2. Dáme do hrnca, pridáme bobkový list, nové aj čierne korenie. Zalejeme vodou a dáme prikryté variť. Keďže má po uvarení vzniknúť šošovicová kaša a nie polievka, tak vody dáme toľko, aby bola šošovica tesne zaliata. Počas varenia bude šošovica zväčšovať objem, preto je dôležité vodu stále dolievať, nech je stále šošovica zaliata.
  3. Keď šošovica zmäkne, tak pridáme strúčik prelisovaného cesnaku, soľ, kari korenie a paradajkový pretlak.
  4. Varíme ešte asi 10 minút a môžeme odstaviť.

Počet porcií: 8

Kašu zo šošovice s pretlakom podávame s chlebom alebo pečivom. Ak by ste ale varili šošovicu s pretlakom ako hlavné jedlo, tak ju môžete podávať so zemiakmi. Kto nemá rád kari korenie, tak môže vyskúšať aj iné, napríklad provensálske a podobne.

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/sosovica-s-pretlakom.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/sosovica-s-pretlakom-180x180.jpgKucharkaJedlá bez mäsaŠošovica s pretlakom je jednoduché, ale pritom výborné jedlo, ktoré pripravíte fakt za chvíľu. Recept: Šošovica s pretlakom Suroviny 250 g šošovice 1 bobkový list 1 zrnko nového korenia 5 zrniek čierneho korenia 1 PET krabica paradajkového pretlaku - 500 g Soľ 1 strúčik cesnaku 1/2 ČL kari korenia Postup Šošovicu premyjeme,...Varenie je radosť!