Tekvicový prívarok s kuracím mäsom na paprike
Dobrým tipom pri varení Tekvicového prívarku je, že múkou poprašujeme tak, že ju dáme do sitka a jemne do prívarku preosievame. Tak sa nám múka v tekvicovom prívarku nezhrčkavie.
Recept: Tekvicový prívarok s kuracím mäsom na paprike
Suroviny
Tekvicový prívarok:
- 1 stredne veľká tekvica
- 2 cibule
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 3 PL hladkej múky
- 200-250ml šľahačkovej smotany
- Mlieko
- Soľ
- Cukor
- Ocot
- 1-2 ČL nasekaného kôpru (alebo sušeného)
Mäso na paprike:
- cca 500 g kuracích pŕs alebo stehien
- 1 cibuľa
- 2 ČL červenej mletej sladkej papriky
- Soľ
- Olej
- Mleté čierne korenie
- Čerstvá zelená paprika
Postup
Tekvicový prívarok:
- Tekvicu očistíme a ošúpeme škrabkou. Rozkrojíme ju priečne napoly a polievkovou lyžicou vydlabeme mäkké vnútro s jadierkami.
- Do väčšej nádoby ju na jablkovom strúhadle nastrúhame nahrubo. Ak má veľa šťavy, tak môžeme odobrať.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme pražiť do veľkého hrnca, kde sa bude tekvicový prívarok variť.
- Keď je cibuľa popražená do sklovita pridáme k nej nastrúhanú tekvicu. Pridáme aj pretlačený cesnak a dusíme do mäkka.
- Keď je tekvica mäkká poprášime hladkou múkou, premiešame a osolíme. Pridáme smotanu, a ak sa nám zdá prívarok riedky, môžeme dať zátrepku. Naopak, ak je to husté, pridáme po troche mlieka. Premiešavame.
- Nakoniec do tekvicového prívarku pridáme nasekaný kôpor – najlepšie čerstvý alebo mrazený. Necháme 2-3 minúty variť a odstavíme.
- Dochutíme cukrom a octom, prípadne ešte soľou.
Mäso na paprike:
- Kuracie prsia alebo stehná nakrájame na menšie kocky a osolíme.
- Nadrobno nakrájanú cibuľku popražíme, pridáme červenú mletú papriku, kuracie prsia, plátok čerstvej papriky a poprášime trošku mletým čiernym korením (kto varí pre deti alebo nemá rád štipľavé, nemusí dať).
- Dusíme, kým mäso nie je mäkké.
- Pred odstavením ochutnáme a prípadne dosolíme.
Počet porcií: 4
https://www.fajnrecepty.sk/tekvicovy-privarok-s-kuracim-masom-na-paprike/994https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/tekvicovy-privarok.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/tekvicovy-privarok-180x180.jpgJedlá z mäsaDobrým tipom pri varení Tekvicového prívarku je, že múkou poprašujeme tak, že ju dáme do sitka a jemne do prívarku preosievame. Tak sa nám múka v tekvicovom prívarku nezhrčkavie. Recept: Tekvicový prívarok s kuracím mäsom na paprike Suroviny Tekvicový prívarok: 1 stredne veľká tekvica 2 cibule 3-4 strúčiky cesnaku 3 PL...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty