Voňavá šošovicová polievka
Ak ste dostali chuť na šošovicovú polievku, ktorá je úplne iná ako tradičná šošovicová polievka, tak máme pre vás recept až z Ázie. Táto mimoriadne chutná a voňavá šošovicová polievka sa varí z dvoch druhov šošovice. Jednak z obyčajnej a taktiež aj červenej. Obidve dajú polievke výbornú chuť a červená ju aj príjemne zahustí. Nebojte sa v kuchyni trošku experimentovať a určite ju vyskúšajte.
Recept: Voňavá šošovicová polievka
Suroviny
- Olivový olej
- 1 stredná cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL nastrúhaného zázvoru
- 1 zarovnaná ČL kari korenia
- 1/2 ČL kurkumy
- 3 zemiaky
- 2 mrkvy
- 100 g šošovice
- 100 g červenej šošovice
- 1 bujón
- 2 stredne veľké paradajky
- Soľ
Postup
- V hrnci speníme na olivovom oleji cibuľu do sklovita. Pridáme nasekaný alebo pretlačený cesnak, postrúhaný zázvor, kari korenie, kurkumu a prilejeme trošku vody.
- Po chvíli pridáme zemiaky nakrájané na menšie časti, mrkvu nakrájanú na kolieska alebo polkolieska a premytú šošovicu. Zalejeme vodou a pridáme zeleninový bujón a soľ.
- Varíme asi pol hodiny, kým nie je šošovica mäkká. Potom pridáme nakrájané paradajky a varíme ešte asi 15 minút. Obyčajná šošovica bude uvarená a červená šošovica sa začne rozvárať, čo dá polievke jemne hustú konzistenciu.
Počet porcií: 8