Zapekané kuracie prsia (nazývané aj zapekané kuracie rezne) vás prekvapia tým, že mäso nebude suché, ale pekne šťavnaté. Výbornú chuť dostanete aj tým, že jedlo pomastíte výpekom.

Recept: Zapekané kuracie prsia

Zapekané kuracie rezne Zapekané kuracie prsia

Suroviny

  • Kuracie prsia
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Olej alebo masť
  • Papriková pasta, nie pálivá
  • Cibuľa
  • Maslo
  • Kurací bujón
  • Syr plátkový alebo nastrúhaný


Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na rezne. Potom ich naklepeme, ale nie veľmi natenko.
  2. Naklepané kuracie rezne posolíme a jemne okoreníme.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso z oboch strán.
  4. Pekáč vytrieme olejom alebo masťou, môžeme dať aj olej z výpeku, ak nie je tmavý.
  5. Rezne natrieme paprikovou pastou a poukladáme do pekáča. Na každý rezeň dáme koliesko narezanej cibule a plátok masla.
  6. Dáme do rúry a pečieme zakryté na cca 160 – 180 °C. V 1/4 litri vody uvaríme kurací bujón a mäso podlievame počas pečenia.
  7. Keď sú rezne mäkké, tak dáme na vrch plátky syru, môže byť aj postrúhaný. Znovu dáme do rúry, ale tento krát už neprikryté a zapečieme tak, aby bol syr zlatistý, nie veľmi tmavý.
  8. Podávame s vhodnou prílohou, napríklad ryžou alebo zemiakmi. Prílohu pomastíme výpekom.

Počet porcií: 6


Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/zapekane-kuracie-prsia.jpg?v=1583060137https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/zapekane-kuracie-prsia-180x180.jpg?v=1583060137KucharkaJedlá z mäsaZapekané kuracie prsia (nazývané aj zapekané kuracie rezne) vás prekvapia tým, že mäso nebude suché, ale pekne šťavnaté. Výbornú chuť dostanete aj tým, že jedlo pomastíte výpekom. Recept: Zapekané kuracie prsia Suroviny Kuracie prsia Soľ Mleté čierne korenie Olej alebo masť Papriková pasta, nie pálivá Cibuľa Maslo Kurací bujón Syr...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!