4.7
(6)

Tento recept prešiel viacerými vylepšeniami, kým vznikla táto posledná verzia 🙂
Zásadná dve veci: lečo MUSÍ byť zavarené s olúpanými paradajkami a MUSÍ byť pomixované predtým, ako ide do hrnca.
V detstve mi vadili tie kúsky papriky v omáčke, ale najmä tie šupky z paradajky, ktoré sa v žiadnom prípade nerozvarili. Pre TOTO som tento guláš nemala príliš v láske 🙂
Odkedy si robím lečo sama, babkin guláš milujem. A babkin preto, lebo ho varila moja babka mojej mame, keď bola ešte malá a naša mama nám ho varila tiež a teraz ho my so sestrou varíme našim deťom, lebo je výborný 🙂 Tak dúfam, že bude chutiť aj vám 🙂

Recept: Babkin guláš

Guláš od babky Babkin guláš

Suroviny

  • cca 800 g bravčové karé pokrájané na kocky alebo pásiky
  • 1 väčšia cibuľa
  • Olej
  • Soľ
  • Mletá červená paprika
  • Mleté čierne korenie
  • Vegeta
  • 3 dcl zavárené lečo (doporučujem ho pred použitím rozmixovať ponorným mixérom na hladkú masu)
  • 1-2 dcl mlieka
  • 1-2 PL hladkej múky
  • 1 kelímok smotany na šľahanie


Postup

  1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a na prudkom ohni ho opečieme (aby zbelelo).
  2. Pridáme soľ, červenú papriku (kľudne aj 1 PL, nech je to červené), vegetu, korenie, premiešame, podlejeme troškou vody a dusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a prípadne dolejeme trošku horúcej vody.
  3. Keď je mäso mäkké, vylejeme do hrnca lečo a mlieko. Necháme povrieť na slabom ohni, občas premiešame. Ak sa zdá, že omáčky je málo, pokojne pridáme ešte mlieko.
  4. V hrnčeku si v troške mlieka alebo vody rozmiešame hladkú múku a vylejeme k mäsu. Chvíľu necháme povrieť a na záver už iba zjemníme šľahačkovou smotanou.
  5. Podávame s knedľou.

Počet porcií: 6


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 6

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/babkin-gulas/3143https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/babkin-gulas.jpg?v=1599730823https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/babkin-gulas-180x180.jpg?v=1599730823LuckaJedlá z mäsaTento recept prešiel viacerými vylepšeniami, kým vznikla táto posledná verzia 🙂 Zásadná dve veci: lečo MUSÍ byť zavarené s olúpanými paradajkami a MUSÍ byť pomixované predtým, ako ide do hrnca. V detstve mi vadili tie kúsky papriky v omáčke, ale najmä tie šupky z paradajky, ktoré sa v žiadnom prípade nerozvarili....LuckaLucka lucia.liptakova1ATgmail.com@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!