Bravčové mäso Normandi
Recept: Bravčové mäso Normandi
Normandi je vynikajúce pečené bravčové mäso. Tento recept sme zdedili ešte po našej babičke, ktorá Normandi často pripravovala a ona sa to tiež naučila od svojej “oma”.
Suroviny
- 1 kg bravčové karé vcelku
- Soľ
- 5 menších strúčikov cesnaku
- Olej alebo masť
- Mleté čierne korenie
- Rasca
- Mlieko
Postup
- Bravčové karé deň predtým, ako ho budeme piecť nasolíme, prešpikujeme cesnakom nakrájaným na plátky a pomastíme (pokvapkáme olejom). Nakoniec poprášime mletým čiernym korením.
- Na druhý deň dáme karé na vymastený pekáč, podlejeme horúcou vodou (max 2 deci), navrch dáme rascu a dáme piecť.
- Počas pečenia polievame výpekom. Ak treba pridávame vodu.
- Hodinu necháme zakryté piecť a potom podlejeme 2 dcl mliekom a ešte prikryté pečieme pol hodiny.
- Odokryjeme a pečieme, aby sa to vyparilo na tuk. Stále podlievame.
- Nakoniec pripečieme vrch.
- Ak je málo šťavy, dáme ešte do horúceho pekáča trošku masla.
- Podávame nakrájané na plátky.
Počet porcií: 8