Ako pripraviť rezne? A ešte k tomu pečené v rúre? Ak hľadáte recept na bravčové rezne pečené na plechu v rúre, ktoré sú naozaj chutné, nie sú suché, tak máme pre vás nasledovný recept. Pripravujeme z bravčových rezňov, tie sú najlepšie. Super je, že spolu s mäsom sa pečú aj zemiaky, takže je s tým málo roboty.

Recept: Bravčové rezne pečené na plechu v rúre

Bravčové rezne Rezne so smotanou a cibuľou Rezne pečené v rúre Bravčové rezne pečené na plechu v rúre

Suroviny

  • 1 kg bravčového mäsa, karé alebo stehno
  • 1,5 kg zemiakov
  • 2 cibule
  • 2 kyslé smotany
  • 250 g tvrdého syru
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1/2 ČL provensálskeho korenia
  • 2 PL horčice
  • Olej
  • Olivový olej


Postup

  1. Bravčové mäso narežeme na rezne a vyklepeme.
  2. Nasolíme, okoreníme mletým čiernym korením a poprášime provensálskym korením. Dáme do misky alebo hrnca, pokvapkáme olivovým olejom a necháme marinovať, kým pripravíme zvyšok. Sem tam premiešame.
  3. Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a rovnomerne osolíme.
  4. Cibuľu prekrojíme na polovice a potom každú polovicu priečne nakrájame na plátky.
  5. Zmiešame obidve smotany s horčicou, pridáme nahrubo nastrúhaný syr. Dobre premiešame.
  6. Na vymastený plech dáme najskôr zemiaky. Potom pridáme plátky cibule. Na cibuľu naukladáme mäso. No a nakoniec dáme navrch smotanovú zmes.
  7. Pečieme prikryté alobalom asi 1 a pol hodiny na 200 °C a potom ešte pol hodiny odkryté.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/bravcove-rezne-pecene-na-plechu-v-rure/3494https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/Bravcove-rezne-pecene-na-plechu-v-rure.jpg?v=1618764803https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/Bravcove-rezne-pecene-na-plechu-v-rure-180x180.jpg?v=1618764803KucharkaJedlá z mäsaAko pripraviť rezne? A ešte k tomu pečené v rúre? Ak hľadáte recept na bravčové rezne pečené na plechu v rúre, ktoré sú naozaj chutné, nie sú suché, tak máme pre vás nasledovný recept. Pripravujeme z bravčových rezňov, tie sú najlepšie. Super je, že spolu s mäsom sa pečú...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!