Výhodou tohto receptu na kuracie placky je, že naložené mäso nemusíte upiecť celé, ale kľudne vydrží v chladničke a môžete ho pripraviť aj na druhý deň čerstvé.
Nevadí, ak sa vám mäsková placka v panvici rozpadne na jednotlivé rezančeky… po orestovaní ich môžete položiť na opraženú tortillu, pridať čerstvú zeleninu, jogurtovo-cesnakový dip, chilli… a máte parádne druhé jedlo, ktorým nepohrdne ani náročný stravník (hladoš, ktorý s vami zdieľa spoločnú domácnosť) 🙂

Recept: Kuracie placky

Kuracie mäso v marináde Vyprážanie kuracích placiek Kuracie placky na tanieri

Suroviny

  • 1 kg kuracie prsia pokrájané na rezančeky
  • 3 ks vajcia (rozmiešame ich v mise)
  • 5 PL olej
  • 5 PL sójová omáčka
  • cca 1/2 póru nakrájaného nadrobno
  • 1 ČL mletá červená paprika
  • 1 ČL kari korenie
  • 1 ČL mleté čierne korenie
  • 2 ČL soľ
  • 5 PL zemiakový škrob


Postup

  1. Deň vopred (večer) si do nádoby pripravíme marinádu, do ktorej vložíme mäsko a poriadne premiešame (môžeme aj rukami). Nádobu prikryjeme fóliou a necháme v chladničke odpočívať cez noc (alebo aspoň 6 hodín).
  2. Na druhý deň dávame lyžicou na panvicu menšie placky, doporučujem dať na panvicu aj olej. Ten je síce v marináde, ale aby sa nám mäsko neprilepilo.
  3. Opečieme z každej strany cca 3-4 minútky (oheň ani slabý ani silný). Ak nechcete priveľmi upratovať po varení, prikryte panvicu pokrievkou pri pečení 🙂 Ja na to vždy zabudnem, a potom si s hlbokým povzdychom spomeniem na to, čo ma čaká 🙂
  4. Mäsko podávame s pečenými zemiakmi, zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom, dusenou zeleninou…. každému, čo je milé. Dobrú chuť.!

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/kuracie-placky-na-tanieri-1.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/kuracie-placky-na-tanieri-1-180x180.jpgLuckaJedlá z mäsaVýhodou tohto receptu na kuracie placky je, že naložené mäso nemusíte upiecť celé, ale kľudne vydrží v chladničke a môžete ho pripraviť aj na druhý deň čerstvé. Nevadí, ak sa vám mäsková placka v panvici rozpadne na jednotlivé rezančeky... po orestovaní ich môžete položiť na opraženú tortillu, pridať čerstvú zeleninu,...LuckaLucka lucia.liptakova1ATgmail.com@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!