4.7
(18)

Chutná a veľmi sýta, to je mexická fazuľa Chilli Sin Carne. Vôbec nie je potrebné, aby bola štipľavá, vtedy z receptu vynechajte kajenskú papričku.  Tá kyslá smotana ako príloha je vážne fantastická, aj keď samozrejme v Mexiku kedysi kyslú smotanu nemali.

Recept: Mexická fazuľa – Chilli Sin Carne

Chilli sin carne

Suroviny

  • 300 g fazule, lepšia je taká väčšia
  • 3 PL oleja
  • 5 cibúľ
  • 5 väčších strúčikov cesnaku
  • 1/2 ČL rasce
  • 1 ČL mletej červenej sladkej papriky
  • 1/4 ČL koriandru
  • 6 ks nové korenie
  • 1 chilli alebo kajenská paprička (to je to isté)
  • 4 PL sójovej omáčky
  • 500 g paradajkového pyré (pretlak v PET obale)
  • Vegeta
  • Soľ
  • Oregano


Postup

  1. Fazuľu namočíme do studenej vody na 5 – 8 hodín.
  2. Do veľkého hrnca dáme variť odkvapkanú fazuľu.
  3. Na panvici rozhorúčime olej a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pražíme na malom ohni, asi 20 minút.
  4. Pridáme do panvice s cibuľou (nie do hrnca s fazuľou) rascu, mletú papriku, koriander, nové korenie, papričku a ešte chvíľku popražíme.
  5. Pridáme sójovú omáčku a paradajkové pyré a varíme, až kým nevznikne hustá masa. Stále musíme miešať.
  6. Keď je masa zhustnutá, preložíme ju do hrnca s fazuľou, pridáme vegetu, soľ a oregano a varíme na slabom plameni, kým nie je fazuľa makká.
  7. Môžeme podávať s kyslou smotanou.

Počet porcií: 12


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 18

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/mexicka-fazula/498https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/mexicka-fazula.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/mexicka-fazula-180x180.jpgKucharkaPolievkyChutná a veľmi sýta, to je mexická fazuľa Chilli Sin Carne. Vôbec nie je potrebné, aby bola štipľavá, vtedy z receptu vynechajte kajenskú papričku.  Tá kyslá smotana ako príloha je vážne fantastická, aj keď samozrejme v Mexiku kedysi kyslú smotanu nemali. Recept: Mexická fazuľa - Chilli Sin Carne Suroviny 300 g...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn ReceptyVarenie je radosť!