Paprikáš z hlivy
Hliva ustricová je bežne v obchodoch dostupná, ale dá sa nazbierať aj v lese či pri vodných tokoch. Veľa ľudí hlivu aj pestuje doma medzi drevenými pňami. Paprikáš z hlivy ustricovej je nenáročný na prípravu, zvládne to každý. Dá sa podávať aj so zemiakmi, ale najlepší je s kysnutou knedľou.
Recept: Paprikáš z hlivy ustricovej
Suroviny
- 250 g čerstvej hlivy
- 1 cibuľa
- Olej
- Kúsok papriky a 1/2 paradajky (nemusia nutne byť)
- Vegeta
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- 1 šľahačková smotana
- 1/2 až 1 PL hladkej múky
Postup
- Hlivu dobre umyjeme, očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
- Cibuľu nakrájame na kocky a dáme podusiť na olej do panvice.
- Pridáme hlivu, kúsok papriky a paradajky a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou.
- Po udusení pridáme mletú papriku, vegetu, čierne korenie, jemne prisolíme. Trochu ešte podusíme.
- Spravíme zátrepku z smotany a múky, pridáme do panvice a necháme pár minút prevrieť.
- Podľa potreby paprikáš z hlivy dosolíme.
Počet porcií: 4