4.5
(20)

Bravčová panenka je podľa väčšiny kuchárov a kucháriek najchutnejšie mäsko z prasiatka. Záleží ale samozrejme aj na tom, ako ju pripravíte. My vám ponúkame osvedčený recept, podľa ktorého sa Pečená bravčová panenka určite podarí každej gazdinke. Mäso zostane po upečení jemné a šťavnaté, omáčka zo zeleniny a húb v spojení s červeným vínom dodá pečenej panenke vynikajúcu chuť aj vôňu.

Recept: Pečená bravčová panenka

Pečená bravčová panenka s omáčkou

Suroviny

  • 600 g bravčovej panenky
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Sójová omáčka
  • Olej
  • Koreňová zelenina (3 mrkvy, 2 petržleny,1 menší zeler)
  • 250g čerstvých šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 ČL vegety
  • Provensálske byliny


Postup

  1. Bravčovú panenku deň pred pečením poumývame. Dáme do hrnca alebo pekáča a nasolíme, okoreníme a polejeme sójovou omáčkou. Pokvapkáme olejom.
  2. Na noc dáme prikryté odstáť do chladničky.
  3. Na druhý deň očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame menšie kúsky.
  4. Pokrájanú zeleninu pridáme k panenke do pekáča a dáme piecť do rúry.
  5. Pečieme na 180 °C do mäkka, podlievame podľa potreby vodou. Mäso priebežne prevraciame.
  6. Kým sa mäsko pečie, podusíme nakrájané šampiňóny ma cibuľke. Pridáme k hubám 1 ČL vegety.
  7. Keď je panenka upečená, tak ju vyberieme a výpek so zeleninou rozmixujeme. Ak je príliš hustý, zriedime s vodou. Ak je riedky zahustíme Solamylom. Privedieme do varu a pridáme víno a podusené šampiňóny.
  8. Podľa potreby omáčku osolíme a dochutíme provensálskymi bylinami. Po pridaní bylín necháme pár minút prevrieť.
  9. Mäsko podávame nakrájané na plátky, poliate omáčkou. Pečená bravčová panenka najlepšie chutí s knedľou, ale môže byť aj iná príloha.

Počet porcií: 6

Keďže je bravčová panenka chudé mäso – je to najchudšia časť prasiatka, tak omáčku treba spraviť v dostatočnom množstve. Najmä, ak jedlo podávate s knedľou.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hlasov: 20

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/pecena-bravcova-panenka/1604https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecena-bravcova-panenka.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecena-bravcova-panenka-180x180.jpgKucharkaJedlá z mäsaBravčová panenka je podľa väčšiny kuchárov a kucháriek najchutnejšie mäsko z prasiatka. Záleží ale samozrejme aj na tom, ako ju pripravíte. My vám ponúkame osvedčený recept, podľa ktorého sa Pečená bravčová panenka určite podarí každej gazdinke. Mäso zostane po upečení jemné a šťavnaté, omáčka zo zeleniny a húb v...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn ReceptyVarenie je radosť!