4.6
(12)

Talianske cestoviny s paradajkami a cuketou zvyknem pripravovať z cestovín fusilli, čo sú také stočené špirálky, ale robila som to už aj z iných, a chuť bola samozrejme rovnaká. Dokonca raz som mala kadejaké zvyšky rôznych cestovín, tak čo myslíte, čo som uvarila? Jasné, boli to talianske cestoviny s paradajkami a cuketou. 🙂 Len pridám radšej jedno upozornenie, keby ste mali podobný nápad, každý druh cestovín je potrebné uvariť osobitne. Ak by sme varili v jednom hrnci, tak by sa mohlo stať, že niektoré sú rozvarené, a niektoré ešte nedovarené.

Recept: Talianske cestoviny s paradajkami a cuketou

Talianske cestoviny s paradajkami a cuketou

Suroviny

  • Olivový olej
  • 2 mladé cibuľky, aj so zelenou stonkou
  • 2 menšie cukety, tak maximálne do 1 kg
  • Soľ
  • Provensálske byliny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 paradajok
  • 400 – 500 gramov cestovín
  • Syr balkánskeho typu
  • Pár lístkov čerstvej bazalky


Postup

  1. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme jednu jarnú cibuľku nakrájanú na tenké kolieska. Taktiež pridáme zelenú stonku z cibule (póry), aj tú nakrájame na kolieska. Dusíme a premiešavame, až kým cibuľa nezvädne.
  2. Ak máme cuketu z obchodu, tak ju ošúpeme, ak domácu, tak len dobre vyumývame. Odkrojíme konce so stopkou a na uhorkovom strúhadle nakrájame na kolieska. Ak sú cukety staršie a širšie, môžeme pred krájaním rozkrojiť na polky alebo štvrtiny.
  3. Nakrájanú cuketu pridáme k cibuli. Osolíme, pridáme medzi prsty provensálskych bylín a pretlačený cesnak. Pár minút odokrytá dusíme.
  4. Zatiaľ si nakrájame paradajky na menšie časti. Pridáme do panvice a ďalej dusíme, kým nie je cuketa mäkká. To nebude trvať dlho, stačí pár minút.
  5. Ďalej si uvaríme cestoviny v slanej vode. Po uvarení vodu zlejeme a pridáme lyžicu olivového oleja. Dobre premiešame.
  6. Pripravíme si: syr balkánskeho typu nakrájame na kocky, jarnú cibuľku na kolieska a lístky čerstvej bazalky na menšie časti.
  7. Servírujeme tak, že na tanier naložíme cestoviny, na ne dáme zeleninovú zmes a na vrch dáme syr, cibuľku a bazalku. Ako vidíte na našej fotke 🙂

Počet porcií: 8


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hlasov: 12

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/talianske-cestoviny-s-paradajkami-a-cuketou/3654https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/fusuli.jpg?v=1629181746https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/fusuli-180x180.jpg?v=1629181746KucharkaJedlá bez mäsaTalianske cestoviny s paradajkami a cuketou zvyknem pripravovať z cestovín fusilli, čo sú také stočené špirálky, ale robila som to už aj z iných, a chuť bola samozrejme rovnaká. Dokonca raz som mala kadejaké zvyšky rôznych cestovín, tak čo myslíte, čo som uvarila? Jasné, boli to talianske cestoviny s...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!