Recept: Zeleninová krémová polievka s haluškami

Zeleninová krémová polievka s krupicovými haluškami

Suroviny

  • 1 menšia cibuľa
  • Olej
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1,5 dcl mrazeného hrášku
  • 3,5 l vody
  • 50 – 100 ml šľahačkovej smotany
  • Soľ
  • Vegeta
  • Nasekaná petržlenová vňať
  • Halušky:
  • 1 vajce
  • 1 PL olej
  • 1 – 2 PL mlieka
  • Krupica
  • 1/4 ČL soľ

Postup

  1. Cibuľku nakrájame na drobno a podusíme na oleji. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Trošku podusíme.
  2. Zalejeme vodou a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Potom pridáme hrášok, soľ, vegetu. Varíme do mäkka.
  3. Medzitým si vo vhodnej miske pripravíme halušky. Vymiešame vajíčko s mliekom a olejom a soľou. Pridávame krupicu, kým nie je hmota tuhá.
  4. Necháme zovrieť vodu a nasádžeme halušky. Varíme asi 10 – 15 minút. Potom scedíme prepláchneme studenou vodou.
  5. Keď je zelenina v polievke mäkká, odstavíme a s ponorným mixérom rozmixujeme zeleninu.
  6. Pridáme smotanu, necháme prevrieť a pridáme uvarené halušky a spolu ešte 5 – 10 minút povaríme. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a necháme prikryté odstáť.

Počet porcií: 10

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/zeleninova_kremova_polievka_s_krupicovými_haluskami.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/zeleninova_kremova_polievka_s_krupicovými_haluskami-180x180.jpgKucharkaPolievkypolievkaRecept: Zeleninová krémová polievka s haluškami Suroviny 1 menšia cibuľa Olej 2 mrkvy 1 petržlen 1,5 dcl mrazeného hrášku 3,5 l vody 50 - 100 ml šľahačkovej smotany Soľ Vegeta Nasekaná petržlenová vňať Halušky: 1 vajce 1 PL olej 1 - 2 PL mlieka Krupica 1/4 ČL soľ Postup Cibuľku nakrájame na drobno a podusíme na oleji. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Trošku podusíme. Zalejeme vodou a...Varenie je radosť!