Recept: Dusené bravčové mäso s fazuľou

Dusené bravčové mäso

Suroviny

  • 500 g bravčového mäsa, napríklad karé, ale môže byť aj mastnejšie, kto obľubuje
  • 1 cibuľa
  • Olej
  • 2 stredné mrkvy
  • 1 konzerva bielej fazule
  • 1/2 paradajky
  • 2 plátky zelenej papriky
  • 1 paradajkový pretlak
  • 2 PL sójovej omáčky
  • Soľ
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • Mleté čierne korenie
  • 1 ČL Solamylu

Postup

  1. Bravčové mäso nakrájame na kocky. Dáme do nádoby a pokvapkáme sójovou omáčkou, osolíme a jemne poprášime mletým čiernym korením. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, a necháme pár minút odstáť.
  2. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a na oleji opražíme do sklovita.
  3. Mrkvu očistíme a nakrájame na pol alebo štvrťkrúžky.
  4. Mäso a mrkvu dáme na opraženú cibuľu, dusíme, a keď pustí mäsko trochu šťavy, tak pridáme pretlak a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou.
  5. Keď je mäsko mäkké pridáme fazuľu, nakrájanú paradajku a papriku.
  6. Ešte podusíme cca. 20 minút a potom rozmiešame v chladnej vode Solamyl, pridáme do panvice a necháme prevrieť.
  7. Podľa potreby dosolíme.

Počet porcií: 6

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/dusene-bravcove-maso.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/dusene-bravcove-maso-180x180.jpgKucharkaJedlá bez mäsaRecept: Dusené bravčové mäso s fazuľou Suroviny 500 g bravčového mäsa, napríklad karé, ale môže byť aj mastnejšie, kto obľubuje 1 cibuľa Olej 2 stredné mrkvy 1 konzerva bielej fazule 1/2 paradajky 2 plátky zelenej papriky 1 paradajkový pretlak 2 PL sójovej omáčky Soľ 1 ČL mletej červenej papriky Mleté...Varenie je radosť!