Dusené bravčové mäso s fazuľou
Recept: Dusené bravčové mäso s fazuľou
Suroviny
- 500 g bravčového mäsa, napríklad karé, ale môže byť aj mastnejšie, kto obľubuje
- 1 cibuľa
- Olej
- 2 stredné mrkvy
- 1 konzerva bielej fazule
- 1/2 paradajky
- 2 plátky zelenej papriky
- 1 paradajkový pretlak
- 2 PL sójovej omáčky
- Soľ
- 1 ČL mletej červenej papriky
- Mleté čierne korenie
- 1 ČL Solamylu
Postup
- Bravčové mäso nakrájame na kocky. Dáme do nádoby a pokvapkáme sójovou omáčkou, osolíme a jemne poprášime mletým čiernym korením. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, a necháme pár minút odstáť.
- Zatiaľ si nakrájame cibuľu a na oleji opražíme do sklovita.
- Mrkvu očistíme a nakrájame na pol alebo štvrťkrúžky.
- Mäso a mrkvu dáme na opraženú cibuľu, dusíme, a keď pustí mäsko trochu šťavy, tak pridáme pretlak a dusíme pod pokrievkou do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou.
- Keď je mäsko mäkké pridáme fazuľu, nakrájanú paradajku a papriku.
- Ešte podusíme cca. 20 minút a potom rozmiešame v chladnej vode Solamyl, pridáme do panvice a necháme prevrieť.
- Podľa potreby dosolíme.
Počet porcií: 6