4.7
(15)

Hŕstkovú polievku sme doma dlho nevarili, ale odkedy som objavila už namiešanú hŕstku v Kaufláči, tak sme sa k nej opäť vrátili a začali ju variť podľa tohto tradičného receptu.

Recept: Hŕstková polievka

Hŕstková polievka

Suroviny

  • 500 g hŕstky
  • kúsok klobásky alebo inej údeniny
  • 2 bobkové listy
  • 3 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1/4 zeleru
  • 3 zemiaky
  • Soľ
  • 1/2 PL hladkej múky
  • 1 malá cibuľa
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 1/2 CL mletej červenej papriky
  • 1/2 CL majoránu


Postup

  1. Pred varením namočíme hŕstku v hrnci, kde sa bude hŕstková polievka variť najlepšie aspoň na 3 – 4 hodiny, kľudne aj na celú noc.
  2. Pridáme kúsok klobásky, bobkový list a dáme variť na plameň. Dolievame podľa potreby vodu.
  3. Koreňovú zeleninu si načistíme, mrkvu a petržlen nakrájame na kocky alebo kolieska.
  4. Keď je fazuľa polomäkká (fazuľa sa varí z hŕstkovej zmesi najdlhšie, preto kontrolujeme stav podľa fazule) pridáme zeleninu a ďalej varíme.
  5. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, až teraz posolíme, a varíme, kým nie je všetko mäkké.
  6. Spravíme cibuľovú zápražku, pridáme do nej prelisovaný cesnak a mletú papriku. Trochu s paprikou pomiešame a dáme do polievky.
  7. Po pridaní zápražky dáme majorán, necháme pár minút povariť a môžeme hŕstkovú polievku odstaviť z plameňa.

Počet porcií: 10


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 15

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/hrstkova-polievka/1215https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/hrstkova-polievka.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/hrstkova-polievka-180x180.jpgKucharkaPolievkyHŕstkovú polievku sme doma dlho nevarili, ale odkedy som objavila už namiešanú hŕstku v Kaufláči, tak sme sa k nej opäť vrátili a začali ju variť podľa tohto tradičného receptu. Recept: Hŕstková polievka Suroviny 500 g hŕstky kúsok klobásky alebo inej údeniny 2 bobkové listy 3 mrkvy 1 petržlen 1/4 zeleru ...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!