Jahodová torta so želé
Hodnotenie receptu

Recept: Jahodová torta so želé

Maslo vymiešame s čokoládou Korpus upečieme Tvarok vymiešame Jahody poukladáme Jahodová torta so želé

Suroviny

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 80 g kryštálového cukru
  • 100 g polohrubej (alebo špaldovej) múky
  • 3 vajcia
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • Lekvár na potretie (lepší je kyslastý, napr. ríbezľový)
  • Jahody, čerstvé alebo mrazené
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 Vanilkový cukor
  • Želatína




Postup

  1. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou.
  2. Pridáme cukor a vymiešame.
  3. Pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva a zase miešame.
  4. Ďalej dáme vajcia a vymiešame až kým nevznikne hladká homogénna hmota.
  5. Formu na pečenie torty vymastíme a vysypeme, vlejeme cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na cca 30 minút.
  6. Kým sa cesto pečie, tak si vymiešame jemný tvaroh s vanilkovým cukrom.
  7. Upečený korpus, kým je teplý, potrieme lekvárom. Necháme potom vychladnúť.
  8. Na korpus s lekvárom dáme vymiešaný tvaroh.
  9. Na tvaroh poukladáme jahody a zalejeme želatínou, pripravenou podľa návodu.
  10. Dáme odstáť do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Počet porcií: 12

[rate]

Komentáre

komentárov