4.8
(4)

Recept: Jahodová torta so želé

Maslo vymiešame s čokoládou Korpus upečieme Tvarok vymiešame Jahody poukladáme Jahodová torta so želé

Suroviny

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 80 g kryštálového cukru
  • 100 g polohrubej (alebo špaldovej) múky
  • 3 vajcia
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • Lekvár na potretie (lepší je kyslastý, napr. ríbezľový)
  • Jahody, čerstvé alebo mrazené
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 Vanilkový cukor
  • Želatína


Postup

  1. Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou.
  2. Pridáme cukor a vymiešame.
  3. Pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva a zase miešame.
  4. Ďalej dáme vajcia a vymiešame až kým nevznikne hladká homogénna hmota.
  5. Formu na pečenie torty vymastíme a vysypeme, vlejeme cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na cca 30 minút.
  6. Kým sa cesto pečie, tak si vymiešame jemný tvaroh s vanilkovým cukrom.
  7. Upečený korpus, kým je teplý, potrieme lekvárom. Necháme potom vychladnúť.
  8. Na korpus s lekvárom dáme vymiešaný tvaroh.
  9. Na tvaroh poukladáme jahody a zalejeme želatínou, pripravenou podľa návodu.
  10. Dáme odstáť do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Počet porcií: 12


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 4

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/jahodova-torta-so-zele/1064https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/jahodova-torta-so-zele.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/jahodova-torta-so-zele-180x180.jpgKucharkaKoláče, zákuskyRecept: Jahodová torta so želé Suroviny 100 g horkej čokolády 100 g masla 80 g kryštálového cukru 100 g polohrubej (alebo špaldovej) múky 3 vajcia 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva Lekvár na potretie (lepší je kyslastý, napr. ríbezľový) Jahody, čerstvé alebo mrazené 250 g jemného...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn ReceptyVarenie je radosť!