Jahodová torta so želé
Recept: Jahodová torta so želé
Suroviny
- 100 g horkej čokolády
- 100 g masla
- 80 g kryštálového cukru
- 100 g polohrubej (alebo špaldovej) múky
- 3 vajcia
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- Lekvár na potretie (lepší je kyslastý, napr. ríbezľový)
- Jahody, čerstvé alebo mrazené
- 250 g jemného tvarohu
- 1 Vanilkový cukor
- Želatína
Postup
- Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou.
- Pridáme cukor a vymiešame.
- Pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva a zase miešame.
- Ďalej dáme vajcia a vymiešame až kým nevznikne hladká homogénna hmota.
- Formu na pečenie torty vymastíme a vysypeme, vlejeme cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na cca 30 minút.
- Kým sa cesto pečie, tak si vymiešame jemný tvaroh s vanilkovým cukrom.
- Upečený korpus, kým je teplý, potrieme lekvárom. Necháme potom vychladnúť.
- Na korpus s lekvárom dáme vymiešaný tvaroh.
- Na tvaroh poukladáme jahody a zalejeme želatínou, pripravenou podľa návodu.
- Dáme odstáť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Počet porcií: 12