4.8
(6)

Keďže som nemala špaldovú celozrnnú múku, dala som pol na pol ražnú celozrnnú a špaldovú hladkú. Na chuti to vôbec neubralo, práve naopak 🙂 Myslím, že na ovsené kolieska môžete použiť múku podľa vlastnej chuti.

Recept: Ovsené kolieska

Ovsené kolieska

Suroviny

  • 2 PL rozpusteného masla
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 1 hrnček jemných ovsených vločiek
  • 3/4 hrnčeka špaldovej celozrnnej múky
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • Štipka soli
  • 1 vajíčko
  • 1 stredne veľká postrúhaná mrkva (strúham na tie maličké rezančeky)


Postup

  1. V mise vareškou zmiešame maslo s cukrom. Pridáme všetky suroviny, zakaždým premiešame. Ako poslednú pridáme mrkvu, a to už cesto vymiešame rukou na tuhú hmotu.
  2. Jemne vlhkými rukami tvarujeme guľky a tie potom dlaňami stlačíme do malej hrubej placičky (priemer asi 5 cm, hrúbka medzi 0,5 a 1 cm – ako sa podarí :-)).
  3. Ukladáme na papier na pečenie asi v 5 cm rozostupoch od seba a pečieme na 180 stupňov asi 10-15 minút.

Počet porcií: 30 koliesok


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 6

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/ovsene-kolieska/2907https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/ovsene-kolieska.jpg?v=1587993418https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/ovsene-kolieska-180x180.jpg?v=1587993418LuckaKoláče, zákuskyKeďže som nemala špaldovú celozrnnú múku, dala som pol na pol ražnú celozrnnú a špaldovú hladkú. Na chuti to vôbec neubralo, práve naopak 🙂 Myslím, že na ovsené kolieska môžete použiť múku podľa vlastnej chuti. Recept: Ovsené kolieska Suroviny 2 PL rozpusteného masla 1/2 hrnčeka hnedého cukru 1 hrnček jemných ovsených...LuckaLucka lucia.liptakova1ATgmail.com@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!