Slimáky z lístkového cesta
Hodnotenie receptu

Recept: Slimáky z lístkového cesta

Hotové slimáky z lístkového cesta Pečieme na plechu s papierom

Suroviny

  • 1 lístkové cesto, mrazené alebo chladené
  • Mäkký syr, dobre roztierateľný
  • Kečup
  • 100 g šunky, na tenko nakrájanej
  • 100 – 150 g tvrdého syru




Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na cca 2 – 3 mm.
  2. Natrieme mäkkým syrom a kečupom.
  3. Naukladáme šunku a posypeme tvrdým syrom nastrúhaným na drobno (cca 3/4 minieme, zvyšok si necháme na posypanie).
  4. Cesto stočíme do valca.
  5. Nakrájame ostrým nožom na kolieska asi tak 8-10 mm.
  6. Poukladáme na plech s papierom na pečenie.
  7. Na vrch posypeme zvyšným nastrúhaným syrom.
  8. Pečieme na teplovzdušnej 160 °C cca 10 – 15 minút, alebo aj horný dolný ohrev na 180 °C.
  9. Po vybratí z rúry dáme vychladnúť do vhodnej misky. Podávame po vychladnutí.

Počet porcií: 4

[rate]

Komentáre

komentárov