Výborné, ľahké tuniakové cestoviny, tuším by sme ich mohli zaradiť aj do kategórie zdravých jedál 🙂 Ideálne v lete a chutné sú dokonca aj studené.
Ešte malý postreh ohľadom bazalky: ak nenájdete doma vňať, kľudne ju vynechajte, ale určite doporučujem pridať aspoň sušenú bazalku. Ak máte čerstvú bazalku, sušenú nedávajte, ale čerstvú primiešajte až nakoniec.

Recept: Tuniakové cestoviny

Tuniakové cestoviny

Suroviny

  • Olivový olej
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • 1 ks konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 ks konzerva lúpané paradajky
  • Trošku cukru
  • Soľ
  • Bazalka
  • Čierne olivy (kto má rád)
  • Uvarené cestoviny (penne, vrtuľky, motýliky) – množstvo podľa počtu stravníkov
  • Postrúhaný tvrdý syr


Postup

  1. Na olivovom oleji krátko opražíme cesnak rozpolený na polovice a petržlenovú vňať.
  2. Potom cesnak vyberieme, pridáme tuniaka a dusíme asi 2 minútky.
  3. Napokon pridáme pokrájané lúpané paradajky z konzervy (ak máte čerstvé, doporučujem potom také poriadne dozreté a sladké, samozrejme ich nezabudnite olúpať), dáme trošku cukru, soľ, sušenú bazalku. Dusíme max. 5 minút.
  4. Nakoniec pridáme pokrájané olivy.
  5. Ešte horúce cestoviny zmiešame s omáčkou a ihneď pridáme postrúhaný syr. Ešte raz premiešame a cestoviny sú hotové.

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/Tuniakove-cestoviny.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/Tuniakove-cestoviny-180x180.jpgLuckaJedlá bez mäsaVýborné, ľahké tuniakové cestoviny, tuším by sme ich mohli zaradiť aj do kategórie zdravých jedál 🙂 Ideálne v lete a chutné sú dokonca aj studené. Ešte malý postreh ohľadom bazalky: ak nenájdete doma vňať, kľudne ju vynechajte, ale určite doporučujem pridať aspoň sušenú bazalku. Ak máte čerstvú bazalku, sušenú nedávajte,...LuckaLucka lucia.liptakova1ATgmail.com@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!