Domáca tatárska omáčka podľa tohto receptu chutí naozaj super a je nenahraditeľnou prílohou nielen k takým vychýreným pochúťkam ako sú vyprážaný syr či vyprážaný karfiol. Okrem skvelej chuti má domáca tatárska omáčka aj tú výhodu, ze neobsahuje továrenskú majonézu a nebude nám z nej ťažko.

Recept: Domáca tatárska omáčka

Domáca tatárska omáčka

Suroviny

  • 1 malá cibuľka
  • 2 ČL plnotučnej horčice
  • 2 kelímky kyslej smotany
  • Kyslé uhorky, podľa chuti a veľkosti, cca 2 až 4 kusy
  • Soľ
  • Práškový cukor


Postup

  1. Do vhodnej nádoby dáme horčicu, potom pridáme kyslú smotanu. Premiešame.
  2. Potom si nakrájame cibuľku, snažíme sa čo najjemnejšie. Tiež ju pridáme, nemusíme hneď celú, najmä, ak je ostrejšia, aby neprerážala v tatárskej omáčke cibuľová chuť. Ak bude treba zvyšok pridáme neskôr.
  3. Uhorku nakrájame na kocky, tie nemusia byť úplne malé. Pridáme do tatárskej omáčky aj nakrájané uhorky a pomiešame. Nakoniec pridávame soľ a cukor vždy premiešame, ochutnáme, ak treba pridávame po troške, dávame pozor, aby sme nepresolili ani nepresladili. Vždy po pridaní a premiešaní ochutnáme, či už má plnú chuť. Ak by bolo treba, pridáme aj cibuľu a uhorku.

Počet porcií: 6


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/domaca-tatarska-omacka.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/domaca-tatarska-omacka-180x180.jpgKucharkaPrílohy, šalátyDomáca tatárska omáčka podľa tohto receptu chutí naozaj super a je nenahraditeľnou prílohou nielen k takým vychýreným pochúťkam ako sú vyprážaný syr či vyprážaný karfiol. Okrem skvelej chuti má domáca tatárska omáčka aj tú výhodu, ze neobsahuje továrenskú majonézu a nebude nám z nej ťažko. Recept: Domáca tatárska omáčka Suroviny 1...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!