Koláč s drobným ovocím a mascarpone
5 z 5 (100%) 3 hlasov

Recept: Koláč s drobným ovocím a mascarpone

Koláč s Mascarpone Čučoriedkový koláč

Zhrnutie: Výborný koláč, ktorý sa dá robiť s ľubovoľným ovocím, napríklad čučoriedkami, malinami, jahodami a pod.

Suroviny

  • Cesto:
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • 100 g zmäknutého masla
  • 20 g vanilkového cukru
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • Plnka:
  • 250 Mascarpone
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 300 g malého ovocia (čučoriedky, jahody, maliny a pod) – čerstvé alebo zavárané či mrazené




Postup

  1. Najskôr pripravíme cesto. Preosiatu polohrubú múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva. Pridáme cukor, vajce a zmäknuté maslo. Miesime, kým nevznikne cesto.
  2. Odložíme na chvíľu do chladničky.
  3. Plnku pripravíme zmiešaním mascarpone, citrónovej šťavy, vajca a cukru. Dobre spracujeme ručným alebo elektrickým šľahačom na jednoliatu masu.
  4. Vymastíme maslom kruhový pekáč s polomerom cca 26 cm.
  5. Cesto vyvaľkáme a preložíme do pekáča. Okraje trošku vyvýšime.
  6. Na cesto rovnomerne nanesieme plnku a posypeme pripraveným ovocím.
  7. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35 minút.
  8. Po dopečení vyberieme a necháme dobre vychladnúť.

Počet porcií: 8

[rate]

Komentáre

komentárov