Cheesecake s mascarpone
Recept: Cheesecake s mascarpone
Suroviny
Cesto:
- 200 g sušienok (BB keksy, maslové z Lidla)
- 100 g masla
- 1 PL kryštálového cukru
Náplň:
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
- 250 ml kyslej smotany
- 3 PL práškového cukru
- 4 vajcia
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL Solamylu
- 100 – 150 g mrazeného lesného ovocia – môže byť aj čerstvé
Postup
- V kuchynskom robote nasekáme sušienky na jemno.
- V robote vymeníme sekací nástroj za miešací.
- Pridáme zmäknuté maslo a cukor. Vymiešame.
- Do tortovej formy (priemer 28 cm) dáme papier na pečenie. Vložíme sušienkové cesto z robota a rukami ho uťapkáme nielen na spodnú časť formy, ale aj po bokoch.
- Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 170 – 180°C.
- Medzitým si pripravíme náplň. Tvaroh a mascarpone vymiešame s práškovým cukrom. Postupne pridávame citrónovú šťavu a vajcia (po jednom, stále miešame), kyslú smotanu a solamyl.
- Vylejeme na upečený korpus a pridáme na vrch lesné plody.
- Pečieme na 170 °C ešte 60-75 minút.
- Po upečení necháme vychladiť a potom dáme na 4 hodiny do chladničky.
Počet porcií: 12