Domáca tatárska omáčka
Domáca tatárska omáčka podľa tohto receptu chutí naozaj super a je nenahraditeľnou prílohou nielen k takým vychýreným pochúťkam ako sú vyprážaný syr či vyprážaný karfiol. Okrem skvelej chuti má domáca tatárska omáčka aj tú výhodu, ze neobsahuje továrenskú majonézu a nebude nám z nej ťažko.
Recept: Domáca tatárska omáčka
Suroviny
- 1 malá cibuľka
- 2 ČL plnotučnej horčice
- 2 kelímky kyslej smotany
- Kyslé uhorky, podľa chuti a veľkosti, cca 2 až 4 kusy
- Soľ
- Práškový cukor
Postup
- Do vhodnej nádoby dáme horčicu, potom pridáme kyslú smotanu. Premiešame.
- Potom si nakrájame cibuľku, snažíme sa čo najjemnejšie. Tiež ju pridáme, nemusíme hneď celú, najmä, ak je ostrejšia, aby neprerážala v tatárskej omáčke cibuľová chuť. Ak bude treba zvyšok pridáme neskôr.
- Uhorku nakrájame na kocky, tie nemusia byť úplne malé. Pridáme do tatárskej omáčky aj nakrájané uhorky a pomiešame. Nakoniec pridávame soľ a cukor vždy premiešame, ochutnáme, ak treba pridávame po troške, dávame pozor, aby sme nepresolili ani nepresladili. Vždy po pridaní a premiešaní ochutnáme, či už má plnú chuť. Ak by bolo treba, pridáme aj cibuľu a uhorku.
Počet porcií: 6
Náš tip: Pridajte do domácej tatárskej omáčky štipku (naozaj máličko) mletého čierneho korenia, vyzdvihne všetky ostatné chute.