Pečené kuracie rezne sú oveľa zdravšou alternatívou ku klasicky vyprážaným. Nemusíte stáť pri panvici a vyprážať, stačí dať do rúry a jeden krát otočiť. Preto sú kuracie rezne na plechu vhodné aj pre lenivá gazdinky, ale zároveň aj pre tie usilovné. Dajú ich piecť a zatiaľ si porobia niečo iné 🙂

Kuracie rezne na plechu podávame so zemiakmi alebo ryžou. Samozrejme lahodné sú aj so zemiakovým šalátom, ale ten nerobíme každý víkend 🙂 Ak rezne na plechu servírujete s ryžou alebo zemiakmi, nezabudnite na čerstvú zeleninu alebo nejaký šalát z nej.

Recept: Pečené kuracie rezne na plechu

Kuracie rezne na plechu pokvapkané olejom Pečené kuracie rezne

Suroviny

  • 700 g kuracích pŕs
  • Soľ
  • 1 ČL mletá červená paprika
  • Hladká múka
  • Vajcia
  • Strúhanka
  • Olej


Postup

  1. Kuracie rezne prerežeme na tenšie plátky a jemne vyklepeme.
  2. Dáme ich do misky do ktorej dáme 1 zarovnanú čajovú lyžičku soli aj mletú papriku a dobre premiešame.
  3. Veľký plech potrieme olejom.
  4. Rezne klasicky obalíme v trojobale, teda hladká múka, vyšľahané vajíčko s troškou soli a strúhanka.
  5. Obalené rezne pokladieme na plech.
  6. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Rezne potrieme alebo pokvapkáme olejom a vložíme do pece.
  7. Pečieme vrchný a spodný ohrev 20 minút, potom otočíme a ešte pečieme 20 minút. Ak treba tak aj viac, poznáme podľa farby.

Počet porcií: 6


Máme aj video recept na kuracie rezne na plechu

Na našom YouTube kanáli FajnRecepty máme aj video recept, ktorý vám s potešením prinášame aj na tejto stránke. Ak dávate prednosť pozeraniu ako sa to robí pred čítaním, nech sa páči. 🙂

Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecene-kuracie-rezne.jpg?v=1588494583https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecene-kuracie-rezne-180x180.jpg?v=1588494583KucharkaJedlá z mäsaPečené kuracie rezne sú oveľa zdravšou alternatívou ku klasicky vyprážaným. Nemusíte stáť pri panvici a vyprážať, stačí dať do rúry a jeden krát otočiť. Preto sú kuracie rezne na plechu vhodné aj pre lenivá gazdinky, ale zároveň aj pre tie usilovné. Dajú ich piecť a zatiaľ si porobia niečo...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!